KIRGIZİSTAN'DAN GEDİ KAYSERİ ‘DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

13.08.2014 10:48:29

Kırgızistanlı Kylychbek Shamshi Uulu (51), bir süredir göğüs ağrısı çekiyordu. Şikayeti devam edince Kırgızistan'da başvurduğu hastanede anjiyo yapıldı. Anjiyo sonucuna göre kalbindeki iki damarın tıkalı olduğunun tespit edilmesi üzerine bypass ameliyatı

Kırgızistan’dan Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne gelen Uulu, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tansel Türkoğlu’na başvurdu. Yapılan tetkikler sonrası hastaya Doç. Dr. Tansel Türkoğlu ve ekibi tarafından çalışan kalpte iki damar bypass ameliyatı yapıldı. Doç. Dr. Tansel Türkoğlu yapılan operasyonla ilgili şunları söyledi: “Hastamız bize geldiğinde şiddetli göğüs ağrısı çekiyordu. Bunun nedeni kalbindeki iki damarda meydana gelen tıkanmaydı. Hastamızın kalbini durdurmadan 1.5 saat süren operasyonla iki damarını değiştirdik. Çalışan kalpte bypass ameliyatı, kalbi durdurmadan, kalp akciğer pompasına bağlanmadan atan kalpte gerçekleştirilen bir kalp cerrahisi yöntemidir. Ameliyat sırasında özel stabilize edici cihazlar kullanılarak sadece üzerinde çalışacak kalp bölgesinin hareketleri azaltılır. Bu sırada kalp, hem vücuda hem de kendisine kan pompalamaya, yaşam için gerekli tansiyonu oluşturmaya devam eder. Böylelikle, kalp akciğer pompasının kullanıldığı ve geçici olarak kalbin durdurularak devre dışı bırakıldığı açık kalp ameliyatlarının olası riskleri en aza indirilir.

 

Klasik açık kalp ameliyatından sonra görülebilen bilinç bozuklukları, davranış değişiklikleri, böbrek yetersizliği, karaciğer enzimlerinin yükselmesi, mide bağırsak hareketlerinin azalması gibi istenmeyen yan etkiler, çalışan kalpte koroner bypass ameliyatlarında, daha az görülmektedir.”

 

Bu zor operasyon sonrasında sağlığına kavuşan Kylychbek Shamshi Uulu ise “Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Doç. Dr. Tansel Türkoğlu, Kırgızistan’da başarılı operasyonları neticesinde hekimler tarafından iyi bilinen bir doktor. Yurtdışında daha tecrübeli ellerde operasyon olmak istediğimi söyleyince, Kırgızistan’daki hekimlerim beni hemen Doç. Dr. Tansel Türkoğlu’na yönlendirdi. Buraya geldiğimde hiç yabancılık çekmedim. Kendimi adeta ülkemde gibi hissettim. Ameliyat sonrası süreci de bu kadar rahat geçireceğimi düşünmemiştim. Beni ülkemde gibi ağırlayan ve operasyonumu başarılı bir şekilde gerçekleştiren Doç. Dr. Tansel Türkoğlu ve Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. (Haber Merkezi)